Underkategorier

 

Langrenn på Bjorli

Bjorli er kjent for tidlig snø i store mengder fra tidlig høst til påsketider, og kan skilte med cirka 100 km oppkjørte og merkede langrennløyper på fjell og i skogsterreng. Utstyr til langrenn kan man leie på Bjorli Skiskole & Skiutleie.

Fjelløypa (brun, 18 km)

Fjelløypa begynner med å ta skiheisen til fjells. Så går løypa fra toppen av fjellheisen innover i flatt høyfjell, nedover via Bøvervatnet. Løypa er merket med kvist i fjellet.

Rånåkollen (blå, 15 km)

Turen rundt Rånåkollen er en populær løype. Den er lettest å gå mot solens retning, men har lettest nedkjøring når man går mot solens retning.

Brøstdalen (rød, 14 km)

Brøstdalen-løypa er litt kupert (ulendt), men rimelig lett. Du starter ved Bjorli stasjon, og går så gjennom flott skogsterreng mot Brøstdalen. Det anbefales å gå denne rundløypa mot solens retning.

Einbuløypa (gul, 12 km)

Denne løypa starter øverst i Kongleberget hyttefelt og går i lett kupert terreng vis-à-vis gårdene Einbu til Sør-Einbuåsa.

Morkenløypa (grønn, 8 km)

Denne løypa starter ved Bjorli skisenter og går østover i flatt skogsterreng. Ved Morgen-gårdene er det litt stigning. Det er en svært populært løype som også regnes som den letteste. Løypa går gjennom flere hyttefelt, og man bør være oppmerksom på veikrysninger. Det anbefales å gå løypa med solens retning.

Nystuguberget (lilla, 8 km)

Løypa er noe kupert (ulendt), men allikevel en lett rundløype. Det anbefales å gå med solens retning. Løypa gir fin utsikt over Bjorli og mot Romsdalen fra Nystuguberget (der løypa snur).

Tidlig fjelløype (brun, 8 km)

Den tidlige Fjelløypa kjøres opp før det finnes nok snø i fjellet til å kjøre den opprinnelige Fjelløypa.

Barneløypa (rosa, 2 km)

Barneløypa fungerer også som en treningsløype, og tar av fra Morkenløypa (se ovenfor). Denne skal være klar til bruk så tidlig som mulig, ev. med kunstsnø.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: